Салат з язиком і овочами завжди по праву займають особливе місце на святковому столі, стаючи родзинкою вечора. Блюдо виходить ніжним, смачним і соковитим. Він обов’язково сподобається всім гостям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичий язик або Свинячий язик – 150 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Салат Латук – 1 шт.
  • Масло оливкове – 50 гр.
  • Гірчиця – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 3 ч. л.
  • Естрагон – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з язиком і овочами. Мова попередньо відварити в підсоленій воді, остудити. Нарізати мову тонкими пластинками

Помідор облити окропом, зняти з нього шкіри, нарізати м’якоть часточками.

Печериці промити, нарізати соломкою, обсмажити на олії до золотистого кольору.

Салат латук промити, обсушити на паперовому рушнику, порвати руками на невеликі шматочки. Огірок нарізати кубиками, а перець – соломкою.

В окремій ємності для заправки змішати оливкову олію, гірчицю, бальзамічний оцет, цукор, естрагон, сіль і перець.

Печериці, перець і огірок полити 1 ст. л. заправки, ретельно перемішати, викласти їх на середину блюда.

По колу страви викласти помідори, загорнуті в платівки мови. Полити саалт з мовою овочами та соусом, що залишився. Вишукане блюдо для святкового столу готово!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком Салати зі свинячим мовою