Салат з язиком і смаженими грибами – смачне, але довгий у приготуванні блюдо. Якщо ви захочете приготувати цей салат, то рекомендую заздалегідь відварити яловичий язик. Коли субпродукт готовий, то приготувати салат не складе труднощів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Яловичий язик – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки мариновані – 4 шт.
- Майонез – за смаком
- Зелень – за бажанням
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з язиком і смаженими грибами, добре промийте під проточною водою яловичий язик.
Налийте в глибоку каструлю води, закип’ятити, акуратно викладіть мова у киплячу воду, посоліть, додайте лавровий лист і перець горошком. Зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть близько трьох годин.
Готовий язик перекладіть в крижану воду на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки.
Печериці очистіть і дрібно наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте таким же розміром, як і печериці.
добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізані цибулю і печериці, обсмажте до м’якості, а потім, після того, як виділиться сік, обсмажте до повного його випаровування. Готову суміш викладіть в миску до повного охолодження.
Відкрийте банку консервованих огірків, візьміть необхідну кількість і наріжте дрібним кубиком.
Остиглий мова наріжте таким же способом.
Нарізані інгредієнти викладіть в глибоку миску. Додайте смажені гриби з цибулею. Все добре перемішайте.
Салат посоліть і поперчіть, заправте майонезом.
Ретельно перемішайте салат.
Готове блюдо викладіть в салатник і подавайте на стіл. За бажанням можете прикрасити свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком