Салат з язиком і смаженими грибами – смачне, але довгий у приготуванні блюдо. Якщо ви захочете приготувати цей салат, то рекомендую заздалегідь відварити яловичий язик. Коли субпродукт готовий, то приготувати салат не складе труднощів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Яловичий язик – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки мариновані – 4 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Зелень – за бажанням
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з язиком і смаженими грибами, добре промийте під проточною водою яловичий язик.

Налийте в глибоку каструлю води, закип’ятити, акуратно викладіть мова у киплячу воду, посоліть, додайте лавровий лист і перець горошком. Зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть близько трьох годин.

Готовий язик перекладіть в крижану воду на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки.

Печериці очистіть і дрібно наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте таким же розміром, як і печериці.


добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізані цибулю і печериці, обсмажте до м’якості, а потім, після того, як виділиться сік, обсмажте до повного його випаровування. Готову суміш викладіть в миску до повного охолодження.

Відкрийте банку консервованих огірків, візьміть необхідну кількість і наріжте дрібним кубиком.

Остиглий мова наріжте таким же способом.

Нарізані інгредієнти викладіть в глибоку миску. Додайте смажені гриби з цибулею. Все добре перемішайте.

Салат посоліть і поперчіть, заправте майонезом.

Ретельно перемішайте салат.

Готове блюдо викладіть в салатник і подавайте на стіл. За бажанням можете прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком