Відварний язик завжди чудово поєднується з сиром. Свіжі огірки в складі дуже освіжають. А любителі можуть спробувати приготувати варіант і з маринованими огірочками – буде нітрохи не гірше. Варто спробувати обидва варіанти, щоб визначитися з фаворитом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичий язик – 400 гр.
- Огірки – 4 – 5 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 3 пучка
- Майонез – 4 ст. л.
- Гірчиця – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з язиком і сиром? Попередньо відварюємо мову протягом 1-2 годин в підсоленій воді по м’якості.
Під час варіння можна додати лавровий лист і кілька горошин чорного перцю для аромату.
Готовий язик дістаємо, даємо охолонути до теплого стану і знімаємо шкірку з допомогою ножа.
Нарізаємо остиглий мову тонкими смужками.
Варимо яйця протягом 10-12 хвилин, до крутого жовтка, охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи.
Яйця також нарізаємо невеликими шматочками.
Огірки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою. Розмір шматочків огірка має бути приблизно такою ж, як і смужки мови.
Пармезан або інший твердий сир натираємо на дрібній тертці.
В салатницю викладаємо нарізану варену мову, смужки огірка, шматочки яєць.
Для приготування соусу в окремій посуді змішуємо майонез і гірчицю. За смаком можна досолити соус. На салат виливаємо отриману заправку і акуратно перемішуємо.
Для подачі викладаємо салат на порційну тарілку (для більшої естетичності можна викласти з допомогою салатного кільця) і зверху густо посипаємо тертим сиром.
Для прикраси можна використовувати шматочки огірка і гілочки петрушки.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком