Відварний язик завжди чудово поєднується з сиром. Свіжі огірки в складі дуже освіжають. А любителі можуть спробувати приготувати варіант і з маринованими огірочками – буде нітрохи не гірше. Варто спробувати обидва варіанти, щоб визначитися з фаворитом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичий язик – 400 гр.
  • Огірки – 4 – 5 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 3 пучка
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати салат з язиком і сиром? Попередньо відварюємо мову протягом 1-2 годин в підсоленій воді по м’якості.

Під час варіння можна додати лавровий лист і кілька горошин чорного перцю для аромату.

Готовий язик дістаємо, даємо охолонути до теплого стану і знімаємо шкірку з допомогою ножа.

Нарізаємо остиглий мову тонкими смужками.

Варимо яйця протягом 10-12 хвилин, до крутого жовтка, охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи.

Яйця також нарізаємо невеликими шматочками.

Огірки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою. Розмір шматочків огірка має бути приблизно такою ж, як і смужки мови.

Пармезан або інший твердий сир натираємо на дрібній тертці.

В салатницю викладаємо нарізану варену мову, смужки огірка, шматочки яєць.

Для приготування соусу в окремій посуді змішуємо майонез і гірчицю. За смаком можна досолити соус. На салат виливаємо отриману заправку і акуратно перемішуємо.

Для подачі викладаємо салат на порційну тарілку (для більшої естетичності можна викласти з допомогою салатного кільця) і зверху густо посипаємо тертим сиром.

Для прикраси можна використовувати шматочки огірка і гілочки петрушки.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком