Салат з язиком і печерицями – ще один варіант страви на святковий стіл. Відмінне поєднання відварного язика з обсмаженими грибами, свіжої руколою і помідорами черрі. Ми трохи урізноманітнили заправку – це не просто майонез, а соус на його основі, ми доповнили його ароматним оливковою олією, кислинкою лимонного соку і гострої ноткою гірчиці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий язик – 250 гр.
  • Гливи або Печериці свіжі – 250 гр.
  • Огірки мариновані – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рукола – 100 гр.
  • Яйце перепелине – 4 шт.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати салат з язиком з печерицями? Яловичий язик промиваємо під водою, кладемо в каструлю, доводимо до кипіння, зливаємо воду, промиваємо мову і заливаємо холодною водою. Додаємо сіль і лавровий лист. Відварюємо мову до готовності. Головне його не переварити, інакше він буде твердий. В цей час займемося іншими інгредієнтами. Перепелині яйця заливаємо водою і відварюємо 3-5 хвилин. Потім очищаємо від шкаралупи. Гриби очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Кладемо в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.

Цибулину очищаємо, промиваємо, розрізаємо навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями. Так як у нас маленькі огірочки ми нарізаємо їх тонкими кільцями. Остиглий яловичий язик нарізаємо соломкою.

Кладемо всі інгредієнти в салатник, додаємо обсмажені гриби.

Готуємо заправку: змішуємо в піалі майонез, оливкова олія, лимонний сік і гірчицю. Солимо і перчимо, все добре перемішуємо виделкою до однорідності.

Рукколу промиваємо, обсушуємо і викладаємо на велику тарілку. Далі викладаємо мову з огірками, грибами і цибулею, поливаємо все соусом і прикрашаємо відварними перепелиними яйцями і помідорами черрі. Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком