Вітамінні салати зі свіжих овочів не тільки дуже корисні, але і здатні прикрасити собою будь-який стіл. Цей салат – відмінне тому підтвердження. Поєднання овочів дуже просте, але надзвичайно ефектне. Вся справа в кольорі, а точніше, у його різноманітності. Помідори використовуємо жовті, болгарський перець – червоний, а подушка із зелені виступить яскравим зеленим фоном. Ароматна заправка зробить салат соковитим і задасть настрій.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Листовий салат – 1 пучок
  • Помідори свіжі (жовті) – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Сир Пармезан – 10 гр.
  • Петрушка – 1 гілка
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з жовтих помідорів. Листя салату ретельно промиваємо від забруднень і просушуємо на рушник. Великі листя можна руками розірвати на шматочки поменше. Укладаємо підготовлений салат першим шаром на широке плоске блюдо.

Жовті помідори миємо, обсушуємо. Розрізаємо кожен на четвертинки і зрізаємо слід від плодоніжки. Кожну четвертинку ріжемо впоперек на кілька шматочків. Викладаємо нарізані помідори поверх салату, намагаючись розподілити їх рівномірно.

Болгарські перець миємо і звільняємо від плодоніжки і насіння. М’якоть нарізаємо на невеликі часточки, співмірні шматочках помідор. Висипаємо нарізаний перець зверху на помідори.

Для приготування заправки в окремій невеликій ємності змішуємо олію і соєвий соус.

Промиту і обсушену зелень петрушки дрібно рубаємо ножем і висипаємо до заправки. При необхідності можна додатково досолити суміш. Збовтуємо заправку виделкою.

Поливаємо заправкою укладені на блюді овочі. За бажанням посипаємо меленим чорним перцем. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо їм салат зверху. Подавати рекомендується відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.

Приємного апетиту!

Новости