Вітамінні салати зі свіжих овочів не тільки дуже корисні, але і здатні прикрасити собою будь-який стіл. Цей салат – відмінне тому підтвердження. Поєднання овочів дуже просте, але надзвичайно ефектне. Вся справа в кольорі, а точніше, у його різноманітності. Помідори використовуємо жовті, болгарський перець – червоний, а подушка із зелені виступить яскравим зеленим фоном. Ароматна заправка зробить салат соковитим і задасть настрій.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Листовий салат – 1 пучок
- Помідори свіжі (жовті) – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Сир Пармезан – 10 гр.
- Петрушка – 1 гілка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з жовтих помідорів. Листя салату ретельно промиваємо від забруднень і просушуємо на рушник. Великі листя можна руками розірвати на шматочки поменше. Укладаємо підготовлений салат першим шаром на широке плоске блюдо.
Жовті помідори миємо, обсушуємо. Розрізаємо кожен на четвертинки і зрізаємо слід від плодоніжки. Кожну четвертинку ріжемо впоперек на кілька шматочків. Викладаємо нарізані помідори поверх салату, намагаючись розподілити їх рівномірно.
Болгарські перець миємо і звільняємо від плодоніжки і насіння. М’якоть нарізаємо на невеликі часточки, співмірні шматочках помідор. Висипаємо нарізаний перець зверху на помідори.
Для приготування заправки в окремій невеликій ємності змішуємо олію і соєвий соус.
Промиту і обсушену зелень петрушки дрібно рубаємо ножем і висипаємо до заправки. При необхідності можна додатково досолити суміш. Збовтуємо заправку виделкою.
Поливаємо заправкою укладені на блюді овочі. За бажанням посипаємо меленим чорним перцем. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо їм салат зверху. Подавати рекомендується відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.
Приємного апетиту!
Новости