Салат зі смажених баклажанів, солодкого перцю та помідорів користується великою популярністю у тих, хто любить гострі закуски. Особливо гостру закуску оцінять представники сильної статі.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Баклажан – 3 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 300 гр.
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат зі смажених баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму легко! Ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх за допомогою паперових рушників, обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки 1 сантиметр.

поставте Сковороду на середній вогонь і добре розігрійте, додайте невелику кількість рослинного масла. Нарізані баклажани викладіть в сковороду і обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін.

Обсмажені баклажани викладіть на деко.

Ретельно вимийте помідори і вирізати плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Гострий і болгарський перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися кухонним комбайном або блендером. Щоб закачування не вийшла водянистою, вибирайте м’ясисті помідори. Подрібнені овочі вилийте в металевий посуд з товстим дном.

Додайте необхідну кількість рослинного масла, столового оцту, солі і цукрового піску. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть заливку 15-20 хвилин.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі при температурі 120 градусів 7-10 хвилин. Також банки можна простерилізувати в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть приблизно 10 хвилин.

Гарячу заливку розкладіть по стерильним банкам, чергуючи з обсмаженими баклажанами.

Банки з закускою з баклажанів помістіть в металеву ємність, дно якої застелене кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують закуску 15-20 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки і закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Решту гостру закуску з баклажанів обов’язково спробуйте.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Овочеві салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з помідорів на зиму