Салат зі смажених баклажанів, солодкого перцю та помідорів користується великою популярністю у тих, хто любить гострі закуски. Особливо гостру закуску оцінять представники сильної статі.
Інгредієнти: на 4 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Баклажан – 3 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 300 гр.
- Масло рослинне – 125 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати салат зі смажених баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму легко! Ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх за допомогою паперових рушників, обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки 1 сантиметр.
поставте Сковороду на середній вогонь і добре розігрійте, додайте невелику кількість рослинного масла. Нарізані баклажани викладіть в сковороду і обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін.
Обсмажені баклажани викладіть на деко.
Ретельно вимийте помідори і вирізати плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Гострий і болгарський перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися кухонним комбайном або блендером. Щоб закачування не вийшла водянистою, вибирайте м’ясисті помідори. Подрібнені овочі вилийте в металевий посуд з товстим дном.
Додайте необхідну кількість рослинного масла, столового оцту, солі і цукрового піску. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть заливку 15-20 хвилин.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі при температурі 120 градусів 7-10 хвилин. Також банки можна простерилізувати в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть приблизно 10 хвилин.
Гарячу заливку розкладіть по стерильним банкам, чергуючи з обсмаженими баклажанами.
Банки з закускою з баклажанів помістіть в металеву ємність, дно якої застелене кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують закуску 15-20 хвилин.
Акуратно вийміть гарячі банки і закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Решту гостру закуску з баклажанів обов’язково спробуйте.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Овочеві салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з помідорів на зиму