Салат зі смаженими опеньками дуже ситний. Будучи по суті закускою, він з успіхом може конкурувати по калорійності з основною стравою. Смак салату насичений – все завдяки поєднанню смажених опеньків з горіхами і сиром. Цікавий прийом – додавання вершкового масла при обсмажуванні опеньків. Це дає легкий вершковий акцент в готовому салаті. А майонез і часник додають пікантності і соковитості. Такий салат чудово внесе різноманітність в повсякденне меню, а також відмінно підійде для святкового столу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 400 гр.
- Опеньки свіжі – 600 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Волоський горіх – 150 гр.
- Майонез – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 0.5 пучків
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з смаженими опеньками. Для початку необхідно відварити куряче філе. Для такого салату можна використовувати як філе грудки, так і, наприклад, стегна. В останньому випадку салат вийде навіть соковитіше, але і трохи калорійніше. Підготовлене куряче філе кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо за смаком і ставимо на плиту. З моменту закипання варимо курку протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Готове філе виймаємо з бульйону, даємо йому обсохнути і повністю охолонути. Шкіру, хрящі та кістки, якщо вони є, обов’язково прибираємо.
Остигле м’ясо курки нарізаємо дрібними кубиками поперек волокон.
Опеньки перебираємо від сміття і очищаємо від забруднень. Ретельно промиваємо гриби в кількох працях води, щоб добитися ідеальної чистоти. Нарізаємо промиті опеньки невеликими шматочками і покласти в каструлю. Заливаємо водою так, щоб повністю покрити їх водою і ставимо на плиту. Доводимо грибну масу до кипіння і варимо протягом двадцяти хвилин. Після закінчення часу варіння відкидаємо опеньки на друшляк і даємо рідина максимально стекти.
Суху сковороду розігріваємо на тарілку і викладаємо в неї опеньки. При постійному помішуванні выпариваем залишилася вологу з грибів, підтримуючи при цьому середньо-високу температуру плити. Як тільки вся рідина випарується, кладемо до грибів шматочок вершкового масла, сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і знижуємо температуру плити. Обсмажуємо протягом п’ятнадцяти хвилин при періодичному помішуванні до появи легкої золотавості. Потім обсмаженою опенькам даємо повністю охолонути.
На окремій сковороді без додавання масла обсмажуємо волоські горіхи, попередньо крупно порубавши їх ножем. Горіхи необхідно весь час помішувати, щоб уникнути підгоряння. Час обсмажування – орієнтовно чотири-п’ять хвилин при середній температурі.
Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Пропускаємо зубчики через прес. Сир натираємо на тертці з великими отворами. У салатниці змішуємо нарізане кубиками куряче філе, обсмажене опеньки, остиглі волоські горіхи, пропущений через прес часник і тертий сир. Додаємо майонез за смаком і акуратно перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності додатково досолює салат і додаємо чорний мелений перець. Приготований салат розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Салати з куркою Салати на кожен день Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти