Часникові пагони – сезонний продукт, який не так вже й легко придбати. Якщо у вас є свій присадибна ділянка – вам неймовірно пощастило! Часникові пагони зрізають в кінці червня – початку липня, коли вони ще хрусткі і в самому соку. Вони мають ніжний часниковий аромат і підходять як для маринування, гасіння, так і для салатів. Сьогодні ми приготуємо один з таких салатів: теплий салат з м’ясом, кунжутом і стрілками часнику.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Свинина або Яловичина – 350 гр.
  • Часникові стрілки – 550 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Соєвий соус – 5 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
  • Кунжут – 1 – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з стрілок часнику з м’ясом? М’ясо добре промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо тонкою соломкою.

М’ясо викладаємо в попередньо розігріту глибоку сковороду або вок з олією і обсмажуємо з усіх боків, при цьому не забуваємо весь час помішувати.

Для вдалого вибору пагонів часнику необхідно керуватися деякими порадами: молоді і свіжі пагони – хрусткі і добре ламаються при згинанні, а не дуже молоді – вже не мають таку соковитість і просто згинаються. Пагони часнику добре промиваємо в проточній прохолодній воді. Даємо трохи стекти воді і викладаємо пагони на обробну дошку. Нарізаємо на невеликі шматочки довжиною близько 4-6 див.

Коли м’ясо присмажилося практично до готовності, ми додаємо в сковороду стрілки часнику і склянку води. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 10-15 хвилин. Не забуваємо періодично відкривати кришку і перемішувати вміст сковороди.

В процесі приготування часникові пагони змінили свій колір на більш світлий і стали трохи м’якше. Додаємо у наше блюдо 4 ч. л. соєвого соусу і добре перемішуємо. Закриваємо кришку і залишаємо м’ясо і пагони просочуватися соусом. В цей час в невеликій ємності розводимо крохмаль з невеликою кількістю води, так, щоб консистенція була трохи рідкої, додаємо ще 1 ч. л. соєвого соусу і добре перемішуємо. Додаємо отриману заправку в нашу страву, перемішуємо і через 1-1,5 хвилини знімаємо з вогню. Крохмаль почне густіти, соус почне ставати прозорим і в’язким. В цей час на сухій гарячій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту 1-2 хвилини, щоб вони трохи підрум’янилися і додаємо їх до м’яса. Все добре перемішуємо.

Готовий теплий салат викладаємо на порційну тарілку і в теплому вигляді подаємо з рисом або фунчозой. Приємного апетиту!

Смажені стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом Стрілки часнику зі свининою Стрілки часнику по-китайськи