З безлічі рецептом приготування сала, холодний спосіб є самим перевіреним і смачним. Ароматне, пряне сало – це апетитна і корисна закуска, яка порадує гостей і домашніх.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 6 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Рецепт сала в розсолі холодним способом з часником гранично простий! Сало ріжемо на прямокутники так, щоб вони вміщалися в банку.
Часник очищаємо від лушпиння і ділимо на часточки.
кип’ятимо Воду, розчиняємо в ній сіль, додаємо чорний перець горошком і лавровий лист і даємо повністю охолонути.
Кладемо сало і часник в банки, заливаємо холодним розчином і накриваємо кришками (щільно закривати не потрібно).
Залишаємо сало в такому вигляді на 2 дні. Потім щільно закриваємо кришку і ставимо банки в холодильник ще на 48 годин. Зливаємо воду і подаємо сало до столу.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала холодним способом Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями