Сало, засолене в розсолі – найкраща закуска для рідних і гостей. Смачне, м’яке, ніжне й ароматне, так і хочеться скоріше його спробувати! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 2 л
- Сало свиняче – 2 кг
- Сіль – 400 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Рецепт сала в розсолі п’ятихвилинка для ідеальної закуски простий у приготуванні! Сало нарізаємо брусочками 5 на 7 див., промиваємо і даємо йому підсохнути.
Часник чистимо від луски і поділяємо на зубчики.
Кладемо в воду перець чорний і духмяний, лавровий лист і сіль.
Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння.
Додаємо у воду сало і часник проварюємо 5 хв. Потім знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження.
Робимо прес, накриваємо сало тарілкою і ставимо банку з водою.
Витримуємо 1 день кімнатній температурі. Ставимо в холодильник і солимо ще 2 дні.
Зливаємо воду і підсушуємо сало.
Приємного апетиту!
Засолювання сала гарячим способом Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями