Сало, засолене в розсолі – найкраща закуска для рідних і гостей. Смачне, м’яке, ніжне й ароматне, так і хочеться скоріше його спробувати! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 2 л
  • Сало свиняче – 2 кг
  • Сіль – 400 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Рецепт сала в розсолі п’ятихвилинка для ідеальної закуски простий у приготуванні! Сало нарізаємо брусочками 5 на 7 див., промиваємо і даємо йому підсохнути.

Часник чистимо від луски і поділяємо на зубчики.

Кладемо в воду перець чорний і духмяний, лавровий лист і сіль.

Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння.

Додаємо у воду сало і часник проварюємо 5 хв. Потім знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження.

Робимо прес, накриваємо сало тарілкою і ставимо банку з водою.

Витримуємо 1 день кімнатній температурі. Ставимо в холодильник і солимо ще 2 дні.

Зливаємо воду і підсушуємо сало.

Приємного апетиту!

Засолювання сала гарячим способом Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями