Сало п’ятихвилинка отримала свою назву від способу готування. Саме соління триватиме 6 днів, а от варити в розсолі потрібно всього 5 хв. Сало від цього стає м’яким і ніжним. Приголомшливий смак і відмінна закуска.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 1,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 6 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Гвоздика – 5 бутонів
Процес приготування:
Рецепт сала в розсолі п’ятихвилинка гарячим способом гранично простий! Сало промиваємо і очистити шкірку.
Розрізаємо його на кілька шматочків середнього розміру.
Заливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, лавровий лист, перець чорний і духмяний, гвоздика. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Додаємо шматочки сала, накриваємо кришкою і проварюємо 5 хв.
Подрібнюємо часник через прес і додаємо до сала.
Розмішуємо масу, накриваємо кришкою і залишаємо сало в розсолі 12 годин.
Зливаємо воду, даємо йому підсохнути.
Приємного апетиту!
Засолювання сала гарячим способом Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями