Сало п’ятихвилинка отримала свою назву від способу готування. Саме соління триватиме 6 днів, а от варити в розсолі потрібно всього 5 хв. Сало від цього стає м’яким і ніжним. Приголомшливий смак і відмінна закуска.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 1,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Гвоздика – 5 бутонів

Процес приготування:

Рецепт сала в розсолі п’ятихвилинка гарячим способом гранично простий! Сало промиваємо і очистити шкірку.

Розрізаємо його на кілька шматочків середнього розміру.

Заливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, лавровий лист, перець чорний і духмяний, гвоздика. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Додаємо шматочки сала, накриваємо кришкою і проварюємо 5 хв.

Подрібнюємо часник через прес і додаємо до сала.

Розмішуємо масу, накриваємо кришкою і залишаємо сало в розсолі 12 годин.

Зливаємо воду, даємо йому підсохнути.

Приємного апетиту!

Засолювання сала гарячим способом Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями