Самса – блюдо, яке можна однаково успішно приготувати в духовці на сковороді. Пиріжки виходять пишними і хрусткими. Начинку для самси можна взяти будь-яку за своїм смаком.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 – 600 гр.
- М’ясо – 450 – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати самсу з листкового тіста на сковороді? Тісто можна взяти готове або замісити його самостійно. Тісто розділіть на частини і розкачайте в тонкі коржі діаметром 11-12 сантиметрів.
М’ясо прокрутити через м’ясорубку.
Цибулю наріжте дрібними кубиками.
На рослинному маслі обсмажте цибулю і м’ясний фарш, посоліть за смаком.
Начинку викладіть на тісто.
Щільно закріпіть краї тіста, щоб при смаженні бульйон не витікав і масло не брызгало.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло.
Самсу смажте з обох сторін на помірному вогні до золотистого кольору.
Готові пиріжки перекладіть на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків жиру. Потім подавайте самсу на стіл.
Приємного апетиту!
Самса Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом