Страву, популярне в країнах Азії та Африки. Самса являє собою пиріжки звичайно трикутної форми. Основу начинки становить м’ясо і цибулю, їх співвідношення можна підбирати в залежності від своїх уподобань. А листкове тісто можна купити в магазині і не витрачати час на його заміс.
Інгредієнти: на 12 порц.
- М’ясо – 650 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут для посипання
- Перець чорний мелений – за смаком
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з магазинного листкового тіста, м’ясо наріжте дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
На розігріту сковорідку влийте олію і обсмажте цибулю і м’ясо до готовності, посоліть і приправте за смаком.
Тісто розділіть на частини, розкачати тонкі коржі. Викладіть на них трохи начинки і кілька грам вершкове олії.
Від трьох точок стягніть краї тіста до центру і добре закріпіть їх, щоб сік при запіканні не витікав. Деко змастіть рослинною олією і викладіть на нього заготовки швами вниз. Тісто змастіть збитим яйцем і посипати кунжутом.
Запікайте самсу при 200 градусах 40-45 хвилин. Готову випічку трохи остудіть і потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Узбецька самса