Плов в мультиварці готувати просто і зручно – багато готують його саме так. Спробуємо урізноманітнити це блюдо і оформити його в тонкий лаваші. У такому обрамленні рис виходить особливо смачною. Крім того, вигляд у плову стає набагато ефектніше. Шах-плов готується трохи довше, ніж традиційний варіант цієї страви, так і поклопотати доведеться більше звичайного, але результат виправдовує витрачені зусилля.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш (тонкий) – 2 аркуша
- Рис білий – 1 склянка
- М’ясо – 450 гр.
- Родзинки – 60 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 5 зуб.
- Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Як приготувати шах-плов в мультиварці? Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкільця. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо тонкою соломкою.
Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Наливаємо в чашу олію, викладаємо підготовлені цибулю з морквою. М’ясо обсушуємо, ріжемо невеликими кубиками. До речі, плов виходить смачним як з бараниною, так і зі свининою, куркою або індичкою. Викладаємо м’ясо в чашу мультиварки слідом за овочами. Смажимо інгредієнти при відкритій кришці мультиварці протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин, періодично помішуючи.
Часник очищаємо від лушпиння, придавлюємо зубки ножем, не розрізаючи. Викладаємо часник в чашу до м’яса, додаємо сіль, чорний мелений перець і приправу для плову. Перемішуємо всі разом.
Рис добре промиваємо, поки вода після промивання не буде прозорою. Потім даємо рідини стекти і викладаємо крупу в чашу мультиварки. Вливаємо вказану кількість води.
Родзинки моєму гарячою водою і додаємо його в плов слідом за рисом. Закриваємо кришку мультиварки і вибираємо програму «Розсипчастий рис» на п’ятнадцять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку, дістаємо чашу і викладаємо рис з м’ясом в окрему ємність. Чашу моєму, витираємо насухо і змащуємо вершковим маслом. Лаваш розрізаємо на довгі смуги і викладаємо їх внахлест в чашу. Поверх лаваша розміщуємо приготований плов. Звисаючі краї лаваша піднімаємо і закриваємо ними плов. Змащуємо поверхню вершковим маслом.
Встановлюємо чашу назад в каструлю і вибираємо режим «Випічка» на п’ятдесят п’ять – шістдесят хвилин. Закриваємо кришку приладу і готуємо плов до закінчення часу програми. Після того, як мультиварка подасть сигнал про готовність, витягаємо чашу і перевертаємо плов догори дном на плоске блюдо. Подаємо плов у гарячому вигляді на стіл. Нарізаємо На порції безпосередньо перед вживанням.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з м'ясом і сухофруктами Плов з родзинками солодкий Плов з часником Шах-плов