Цей варіант шарлотки відрізняється пишнотою і пористістю, адже тісто замішане на кефірі. Крім того, що входить до складу манна крупа надає шарлотці вологу розсипчастість. Цікаво також, що яйця в даному рецепті не використовуються.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яблука – 1 кг
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки на кефірі без яєць. В широку миску висипаємо манну крупу, цукор, сіль, корицю, розпушувач.

Висипаємо на сухі інгредієнти в мисці просіяне борошно. Просіювання додасть шарлотці більшу пишність і легкість. Все добре збиваємо вінчиком.

В інший посуд виливаємо кефір і змішуємо його з рослинним маслом і лимонним соком.

Для отримання тіста змішані рідкі компоненти виливаємо в миску з сухими інгредієнтами. Добре промешиваем віночком, щоб не залишилося грудочок.
Консистенція тіста виходить досить густа, тісто залишає слід за віночком.

Яблука миємо, обсушуємо, ріжемо на четвертинки і вирізаємо насінну коробочку. Можна очистити шкірку, в цьому випадку текстура начинки готової шарлотці буде більш ніжна. Четвертинки розрізаємо на невеликі шматочки.

Висипаємо нарізані яблука в тісто і перемішуємо ложкою або лопаткою. Форму для випічки добре промазуємо маслом. Якщо використовується силіконова форма, то змащувати нічим не потрібно. Викладаємо тісто в підготовлену форму.

Форму з тестом і яблуками ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом 40-50 хвилин. Шарлотка повинна помітно збільшитися в обсязі і стати золотистою. Після закінчення зазначеного часу випікання дістаємо готовий виріб і даємо охолонути прямо у формі, так як якщо витягувати шарлотку гарячої, вона може пошкодитися, адже тісто дуже ніжне.

Нарізаємо остиглу випічку на порційні шматочки, посипаємо цукровою пудрою за бажанням і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка на кефірі Шарлотка на кефірі з яблуками Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці