Шарлотка на кефірі виходить неймовірно апетитною і пишною. Кефір відмінно вступає в реакцію з харчовою содою, яка добре замінює розпушувач. А от яблука можна брати будь-якого сорту. Ніжні шматочки перетворять випічку в даний ласощі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 150 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Масло оливкове – 20 мл
- Цукрова пудра – за смаком
- Сіль – 0,25 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки на кефірі з яблуками в мультиварці. Кефір підігріваємо, щоб він був злегка теплим і розмішуємо в ньому соду.
Яйце з’єднуємо з цукром і збиваємо за допомогою міксера до однорідної густої маси.
Додаємо в білкову масу просіяне борошно і розпушувач. Вливаємо кефір, щіпку солі і ретельно розмішуємо тісто.
Яблука очистити від шкірки і порізати тонкими кубиками.
Додаємо яблука в тісто.
Чашу мультиварки змащуємо оливковою олією, виливаємо тісто і розрівнюємо його, щоб вийшла рівна маса. На мультиварці вибираємо режим «Випічка», ставимо час 1 год.
Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Шарлотка Шарлотка без разрыхлителя Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка на кефірі