Шарлотка на кефірі виходить неймовірно апетитною і пишною. Кефір відмінно вступає в реакцію з харчовою содою, яка добре замінює розпушувач. А от яблука можна брати будь-якого сорту. Ніжні шматочки перетворять випічку в даний ласощі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 150 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Сіль – 0,25 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки на кефірі з яблуками в мультиварці. Кефір підігріваємо, щоб він був злегка теплим і розмішуємо в ньому соду.

Яйце з’єднуємо з цукром і збиваємо за допомогою міксера до однорідної густої маси.

Додаємо в білкову масу просіяне борошно і розпушувач. Вливаємо кефір, щіпку солі і ретельно розмішуємо тісто.

Яблука очистити від шкірки і порізати тонкими кубиками.

Додаємо яблука в тісто.

Чашу мультиварки змащуємо оливковою олією, виливаємо тісто і розрівнюємо його, щоб вийшла рівна маса. На мультиварці вибираємо режим «Випічка», ставимо час 1 год.

Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка без разрыхлителя Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка на кефірі