Існує безліч варіацій шарлотки. Рецепт незвичайної шарлотки з яблуками стане для вас відкриттям. Секретний інгредієнт – кокосове молоко. Шарлотка готується без яєць і масла. Структура пирога виходить ніжною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1.5 склянки
- цукор – 0.5 склянки
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Яблука – 3 шт.
- Кокосове молоко – 0.5 склянки
- Вода – 1.5 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Імбир – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку на кокосовому молоці? Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яблука добре помийте, очистіть від серцевин і шкірки, наріжте тонкими скибочками або дрібними кубиками. Очищати шкірку необов’язково.
В глибокій ємності змішайте всі сухі інгредієнти, крім соди.
Вилийте кокосове молоко і воду. Воду додавайте поступово, добре розмішуючи віночком до зникнення грудочок. Соду погасите лимонним соком і вилийте в тісто. Добре перемішайте.
Підготуйте форму для випікання. Якщо форма силіконова – змащувати маслом не потрібно. Якщо форма металева або скляна – змастіть невеликою кількістю масла. Вилийте частину тіста. Зверху викладіть яблука і залити рештою тестом.
Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовність шарлотки перевірте дерев’яної шпажкою. Акуратно вийміть форму з духовки і дайте постояти 10 хвилин.
Перемістіть шарлотку на тарілку. Розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.
Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся домашньою випічкою.