Шарлотка – це прекрасне смачне і корисне ласощі. У кожній родині, безсумнівно, є свій традиційний рецепт шарлотки. Сьогодні ми ділимося з вами рецептом шарлотки на молоці. Приготуйте такий десерт для ваших близьких і, можливо, він стане вашим сімейним рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Яблука – 3 – 4 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку на молоці з корицею? Яблука миємо, чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками. Збризкуємо їх лимонним соком – він не дасть яблук потемніти і додасть легку кислинку.
З допомогою міксера в глибокій мисці на високій швидкості збиваємо яйця з цукром до пишної піни (приблизно 5-7 хвилин).
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вводимо в тісто молоко кімнатної температури.
Просіваємо в тісто борошно, додаємо ванілін і корицю, все добре вимішуємо до однорідного стану за допомогою ложки або лопатки.
У нас виходить гладке і пишне тісто середньої консистенції.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на дно форми яблука, зверху на них викладаємо тісто, розрівнюємо його лопаткою. Ставимо шарлотку в духовку на 180 градусів на 30-35 хвилин. Готовність шарлотки перевіряємо шпажкою, якщо вона виходить з пирога сухий – шарлотка готова.
Готову шарлотку дістаємо з духовки і даємо охолонути. Перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на молоці з яблуками в духовці