Шарлотка на сметані з яблуками і грушами – один з найпопулярніших і неймовірно смачних домашніх пирогів. Таке ласощі прикрасить будь чаювання і гості будуть у захваті!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Цукор-пісок – 650 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Груша – 1 шт.
- Банан – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку на сметані з яблуками і грушами? У глибокій ємності змішуємо яйця і цукор, збиваємо до однорідної, білої маси з допомогою міксера. А потім додаємо сметану, і знову все ретельно розмішуємо.
Пшеничне борошно просіваємо через ситечко, щоб шарлотка вийшла більш повітряної. Додаємо в борошно, розпушувач і перемішуємо.
Невеликими порціями з’єднуємо борошно з розпушувачем і сметанно-яєчну масу. Знову все добре збиваємо міксером. Стежимо, щоб не було борошняних грудочок.
Фрукти промиваємо водою і ріжемо їх кубиками невеликого розміру.
Беремо форму для випічки, дно і стінки бортиків добре промазуємо вершковим маслом. Заливаємо ½ частину тіста і розрівнюємо, зверху викладаємо начинку з яблук і груш. Потім виливаємо тісто.
Духову піч розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї шарлотку. Випікаємо 30 хв. До утворення золотистої скоринки.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з бананами в духовці Шарлотка з грушами