Вам пропонується класичний рецепт приготування шарлотки з грушами. Десерт виходить дуже ніжним і не менш смачним, ніж з яблуками. Груші підходять будь-які, навіть кислуваті і недостиглі.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Груша – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 2 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шарлотки з грушами з борошном і яйцем? Груші добре промийте, обсушіть серветкою і наріжте на шматочки довільної форми. Відразу увімкніть духовку на 180°С.

В посуд для замішування тіста розбийте яйця і насипте до них вказане в рецепті кількість цукру.

Міксером на середній швидкості протягом 3 хвилин збийте яйця з цукром в пишну масу.

Просійте на сито і бажано двічі пшеничне борошно. Пересипте її до збитим яйцям.

Лопаткою або ложкою замісити тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти ніжним, як для бісквіта.

Будь-яку форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть в неї грушеву нарізку.

Груші залийте замішаним тестом. Для краси можете поверх тіста викласти тонкі грушеві скибочки.

Випікайте шарлотку в розігрітій духовці протягом 30 хвилин до появи рум’яної скоринки. Дерев’яною паличкою перевірте пиріг на готовність.

Спечену шарлотку остудіть, вийміть з форми і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами