Вам пропонується класичний рецепт приготування шарлотки з грушами. Десерт виходить дуже ніжним і не менш смачним, ніж з яблуками. Груші підходять будь-які, навіть кислуваті і недостиглі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Груша – 3 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно – 2 склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шарлотки з грушами з борошном і яйцем? Груші добре промийте, обсушіть серветкою і наріжте на шматочки довільної форми. Відразу увімкніть духовку на 180°С.
В посуд для замішування тіста розбийте яйця і насипте до них вказане в рецепті кількість цукру.
Міксером на середній швидкості протягом 3 хвилин збийте яйця з цукром в пишну масу.
Просійте на сито і бажано двічі пшеничне борошно. Пересипте її до збитим яйцям.
Лопаткою або ложкою замісити тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти ніжним, як для бісквіта.
Будь-яку форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть в неї грушеву нарізку.
Груші залийте замішаним тестом. Для краси можете поверх тіста викласти тонкі грушеві скибочки.
Випікайте шарлотку в розігрітій духовці протягом 30 хвилин до появи рум’яної скоринки. Дерев’яною паличкою перевірте пиріг на готовність.
Спечену шарлотку остудіть, вийміть з форми і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами