Шарлотка з грушами з какао проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! З настанням фруктово-ягідного сезону ви можете порадувати своїх близьких, приготувавши їм шарлотку з грушами і какао. Груші відмінно поєднуються з шоколадним тестом. Пропонується додати для аромату трохи кориці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Какао-порошок – 2 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Груша – 2 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати шарлотку з грушами з какао просто! Для шарлотки візьміть великі соковиті груші. Їх помийте, зніміть шкірку і порізати на середні кубики.
Покладіть нарізані груші на тарілку і посипте ванільним цукром з натуральною ваніллю, так буде більше ванільного аромату.
Потім груші посипте корицею і перемішайте.
В посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте до них цукор і протягом 2-3 хвилин все збийте за допомогою міксера.
Збийте яйця до стійкої щільної консистенції.
Потім насипте до них просіяне борошно і соду.
Тепер віночком, а не міксером замісіть тісто до однорідної текстури і густини сметани.
Насипте в тісто порошок какао.
Тісто з какао добре перемішайте.
Перекладіть тісто ароматизовані груші.
Приготоване тісто перекладіть у форму, змащену маслом або застелену пекарським папером.
Випікайте грушево-шоколадну шарлотку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Шарлотка за час випічки має добре піднятися і покритися рум’яною скоринкою.
Спечену шарлотку остудіть, вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і можете подати до чаю.
Їжте на здоров’я!
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з грушами Шарлотка з корицею