Шарлотка з грушею і бананами в духовці – це неймовірно смачний десерт німецької національної кухні. Зазвичай його готують з яблуками, але з грушами і бананами виходить ще апетитніше. Аромат цього пирога відчувається здалеку! А чаювання з ним перетворюється на справжнє задоволення!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 150 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Груша – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Кориця мелена – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 шт.
- Цукрова пудра – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шарлотки з грушею і бананами в духовці? Яйця розбиваємо в глибоку миску і змішуємо їх з цукром. Збиваємо міксером до утворення білої маси.
Додаємо в яєчну масу борошно так, щоб не утворювалися грудочки. Добре перемішуємо.
Груші миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо в тісто.
Дно і стінки форми для випікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо рівним шаром тісто.
Банани ріжемо кружальцями і вкладаємо їх зверху на тісто. Ставимо шарлотку в розігріту духовку і запікаємо до золотистої скоринки близько 40 хв.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами Шарлотка з корицею Шарлотка на кефірі