Шарлотка з грушею і бананами в духовці – це неймовірно смачний десерт німецької національної кухні. Зазвичай його готують з яблуками, але з грушами і бананами виходить ще апетитніше. Аромат цього пирога відчувається здалеку! А чаювання з ним перетворюється на справжнє задоволення!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 150 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Груша – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кориця мелена – 0.5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шарлотки з грушею і бананами в духовці? Яйця розбиваємо в глибоку миску і змішуємо їх з цукром. Збиваємо міксером до утворення білої маси.

Додаємо в яєчну масу борошно так, щоб не утворювалися грудочки. Добре перемішуємо.

Груші миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо в тісто.

Дно і стінки форми для випікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо рівним шаром тісто.

Банани ріжемо кружальцями і вкладаємо їх зверху на тісто. Ставимо шарлотку в розігріту духовку і запікаємо до золотистої скоринки близько 40 хв.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами Шарлотка з корицею Шарлотка на кефірі