У багатьох шарлотка асоціюється з солодким доповненням до чашки чаю. Але легкою зміною декількох інгредієнтів популярне блюдо можна перетворити в оригінальну і ситну закуску. Мала кількість борошна і додавання корисної білокачанної капусти наближає страва до законів правильного харчування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 140 гр.
- Молоко коров’яче – 80 мл
- Яйце – 4 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шарлотки з капустою на молоці? Моєму капусту й дрібно нарізаємо для начинки. Повинно вийти приблизно пів кілограма – половина маленького качана.
Тісто будемо готувати по частинах. Тому для початку беремо окрему посуд, де збиваємо 3 яйця, сіль, цукор або інші необхідні спеції.
Додаємо до яєчної суміші розпушувач. Потім частина молока (60г) і частину борошна (100г). Борошно в тісто найкраще просіяти, при необхідності кількість можна збільшити.
До тесту приєднуємо всю нарізану капусту і ретельно перемішуємо.
Форму для запікання обмазуємо вершковим маслом і вливаємо підготовлене тісто з капустою.
Готуємо невелику кількість тіста з решти продуктів для верхівки шарлотки. Перемішуємо яйце, 40 г борошна і 20 мілілітрів молока.
Заливаємо шарлотку рештою тестом, щоб воно заховало шматочки капусти. Вирівнюємо поверхню страви лопаткою.
Відправляємо форму в розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.
Готову страву можна подавати в теплому вигляді у супроводі сметани або домашнього соусу.
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка на молоці