Шарлотка – дуже смачний спосіб утилізації яблук. Присмачені корицею і обсмажені на вершковому маслі, вони виявляють свою соковитість і ніжність, а цей аромат як ніякий інший асоціюється з домашнім затишком. Приготування не забере багато часу, з таким рецептом впораються навіть початківці господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яблука – 1 кг
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для приготування шарлотки з обсмаженими яблуками розбиваємо яйця в широкий посуд, засипаємо цукром-піском і збиваємо міксером на високій швидкості до утворення пишної піни майже білого кольору. Додаємо сметану і розпушувач, знову збиваємо на середній швидкості. В останню чергу додаємо попередньо просіяне борошно і також збиваємо тісто міксером на середній швидкості. Тепер потрібно залишити тісто в сторону і дати йому постояти півгодини при кімнатній температурі.
Яблука вимити, обсушити, розрізати на четвертинки, вирізати насінну коробочку. Четвертинки розрізати на скибочки товщиною в п’ять-сім міліметрів. Поставити сковорідку на плиту і розтопити там вершкове масло. У гаряче масло, всипати скибочки яблук і посмажити їх до невеликого розм’якшення і утворення легкої скоринки. Після обсмажування обсипати теплі скибочки корицею і акуратно перемішати, намагаючись зберегти цілісність скибочок.
Готуємо форму для шарлотки. Її потрібно добре змастити олією. Викладаємо у форму обсмажені яблука з корицею, розрівнюємо по всьому периметру, щоб начинка у майбутній шарлотці була рівномірною.
Заливаємо яблука у формі тестом, розподіляючи його ложкою для формування рівного шару.
Ставимо форму з тестом і яблуками в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом 30-40 хвилин. Шарлотка до кінця випікання повинна трохи збільшитися в обсязі і добре зарум’яниться.
Готову шарлотку дістаємо з духовки, даємо охолонути і витягаємо з форми. Для прикраси посипаємо цукровою пудрою через ситечко.
Нарізаємо випічку на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на сметані