Шарлотка – дуже поширений десерт. Кулінари експериментують як з начинками, так і з тестом. Шарлотка з полуницею та сиром виходить ніжною і ароматною. Смачний пиріг просто летить, тому рекомендую готувати відразу декілька порцій.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Полуниця – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати шарлотку з полуницею та сиром, в окрему ємність просіяти борошно разом з розпушувачем через сито. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукровим піском і ванільним цукром міксером на середній швидкості до пишної маси. По одному введіть курячі яйця, продовжуючи збивати.
Перекладіть сир і все добре перемішайте міксером, просіяне борошно з розпушувачем поступово введіть в отриману масу, добре перемішуючи міксером.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.
Попередньо вимиту і просушену полуницю розподіліть по тесту, трохи вдавлюючи. Форму поставте в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дайте пирогу охолонути. Вийміть з форми, перекладіть на блюдо.
Готову шарлотку за бажанням прикрасити цукровою пудрою і насолоджуйтеся!