Пропонуємо вашій увазі ще один варіант приготування яблучної шарлотки – з сиром і манкою. Шарлотка виходить як завжди смачною і ароматною, а сир надає їй ніжну текстуру і вершковий смак.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Манна крупа – 240 гр.
- Сметана 20% – 100 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку з сиром і манкою? В тарілці змішуємо сир (сир краще брати по суші, щоб в пирозі не було зайвої вологи) і сметану (сметану беремо 20 %, в ній не буде зайвою кислинки і вона відмінно підходить по консистенції) до однорідності.
В іншій ємності збиваємо яєчні жовтки з 100 грамами цукру і розтираємо їх до білого кремоподібного стану.
В сухий ємності за допомогою міксера збиваємо білки з цукром, поки маса не збільшиться в два рази.
Далі змішуємо всі інгредієнти: в яєчні жовтки додаємо сир зі сметаною, туди ж засипаємо манку, ванілін і розпушувач. Зверху викладаємо білки і акуратними рухами знизу вгору перемішуємо лопаткою до однорідної консистенції.
Яблука миємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і чистимо від серцевини. Після цього шаткуємо їх на ваш смак: можна шматочками побільше, півкільцями або кубиками.
Відправляємо яблука в тісто і перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або застеляємо пекарським папером.
Перекладаємо тісто у форму і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.
Готову шарлотку виймаємо з духовки і даємо охолонути. Після цього дістаємо її з форми і викладаємо на блюдо. Перед подачею шарлотку за бажанням можна посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Сирна шарлотка Сирна шарлотка з яблуками Шарлотка з манкою і яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на сметані Шарлотка на сметані з розпушувачем