У наш час можна знайти велику різноманітність рецептів всіма улюбленої шарлотки. Рецепт звичайної шарлотки з додаванням в начинку улюбленого варення стане для вас приємним відкриттям. Рецепт дуже простий, а часу майже не займає, результат чудовий. Рекомендую готувати відразу подвійну, а то й потрійну порцію. Шарлотка летить за лічені хвилини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0.33 ст.
- Кефір – 1 склянка
- Варення – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з варенням на кефірі в духовці просто! Підготуйте необхідні інгредієнти. У глибоку ємність викладіть улюблене варення, висипте харчову соду, добре перемішайте. Варення погасить соду, маса спіниться і збільшиться.
В отриману масу розбийте яйця, ретельно розмішайте. Вилийте кефір, додайте цукровий пісок, добре перемішайте. До отриманої маси додайте просіяне борошно, акуратними рухами перемішайте.
Форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла або застеліть папером для випічки. Вилийте тісто. Розрівняйте силіконової лопаткою.
Форму перемістіть в добре розігріту духовку. Випікайте 35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Вийміть шарлотку з духовки і дайте охолонути. Перекладіть на блюдо.
Присипте пиріг цукровою пудрою.
Розріжте пиріг на порційні шматочки і отримуйте задоволення!
Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся домашньою випічкою. Шарлотка виходить дуже ароматною і смачною! З варіантами пирога можна експериментувати за рахунок різного варення. Кожен раз буде шарлотка з новим смаком.