Відкладати приготування улюбленого ласощі не варто, навіть якщо у холодильнику не вистачає інгредієнтів. І рецепт шарлотки без яєць тому підтвердження. Крім того, смакові якості страви нікуди не подінуться, а також спосіб приготування доведеться до вподоби веганам.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яблука – 6 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Манна крупа – 150 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сода харчова – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Кориця – для прикраси
Процес приготування:
Готувати шарлотку з яблуками без яєць легко! Змішуємо в мисці сухі інгредієнти: борошно, манну крупу, цукор, сіль і ванілін. Перемішуємо. Ємність вибираємо більшу, так як будуть додаватися ще інгредієнти.
суху суміш вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
В окремій невеликій ємності з’єднуємо соду і лимонну кислоту, додаємо чайну ложку води і швидко перемішуємо.
Швидко заливаємо кефір соді з лимонною кислотою. Це треба встигнути зробити, поки інгредієнти піняться.
Тепер кефір вливаємо у велику ємність, у якій замішані сухі інгредієнти. Ретельно перемішуємо.
Працюємо з яблуками. Очищаємо їх від шкірки і кісточок. Нарізаємо на невеликі кубики.
Перемішуємо яблука з тестом і переходимо до підготовки форми для випічки.
Форму старанно обмазуємо рослинним маслом. Злегка посипаємо манною крупою, щоб пиріг не пригорав.
Заповнюємо ємність тестом з яблуками і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
Готову шарлотку викладаємо на тарілку. Прикрашаємо корицею і подаємо до столу.
Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на кефірі Шарлотка на кефірі з яблуками Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці