Поєднання яблук і кориці – це насичений аромат і смак святкової затишної атмосфери. Така шарлотка відмінно підійде для сімейного вечора, а також порадує гостей за чашкою чаю.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яблука (середні) – 4 шт.
- Яйце – 10 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Кориця – 2 ч. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з яблуками і корицею? Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо їх в окрему ємність. Туди ж додаємо корицю та мед.
Перемішуємо інгредієнти для начинки і залишаємо настоятися, поки будемо готувати тісто.
Розбиваємо 10 яєць, додаємо до них 2 склянки цукру.
Збиваємо яйця з цукром до утворення піни. Просіваємо сюди ж борошно. Ретельно перемішуємо тісто. Маса повинна бути однорідною і нагадувати густу сметану.
Обмазуємо форму для запікання вершковим маслом. Вливаємо туди половину тесту.
На тісто рівномірно викладаємо начинку з яблук, кориці і меду.
Заливаємо шарлотку рештою тестом.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо блюдо 50 хвилин. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного чаювання!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична