Поєднання яблук і кориці – це насичений аромат і смак святкової затишної атмосфери. Така шарлотка відмінно підійде для сімейного вечора, а також порадує гостей за чашкою чаю.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яблука (середні) – 4 шт.
  • Яйце – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з яблуками і корицею? Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо їх в окрему ємність. Туди ж додаємо корицю та мед.

Перемішуємо інгредієнти для начинки і залишаємо настоятися, поки будемо готувати тісто.

Розбиваємо 10 яєць, додаємо до них 2 склянки цукру.

Збиваємо яйця з цукром до утворення піни. Просіваємо сюди ж борошно. Ретельно перемішуємо тісто. Маса повинна бути однорідною і нагадувати густу сметану.

Обмазуємо форму для запікання вершковим маслом. Вливаємо туди половину тесту.

На тісто рівномірно викладаємо начинку з яблук, кориці і меду.

Заливаємо шарлотку рештою тестом.

Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо блюдо 50 хвилин. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного чаювання!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична