Ніжно сирне тісто чудово поєднується з яблуками. Цей дует тільки виграє, якщо додати ще й кориці. А в супроводі кульки вершкового пломбіру проста шарлотка здатна перетворитися у вишуканий десерт. Рекомендуємо брати сир пожирніше, а яблука вибирати кисло-солодкого сорту – це забезпечить ідеальний баланс смаку в готовому виробі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 8 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Яблука – 5 шт.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати шарлотку з яблуками і сиром, в широку миску розбиваємо курячі яйця і висипаємо цукор. Додаємо сіль і починаємо збивати міксером на низькій швидкості, поступово нарощуючи обороти. Повинна вийти однорідна піниста маса.
В окремому посуді збиваємо міксером на середній швидкості сир разом зі сметаною. Масу потрібно змішати до однорідності. Якщо сир суховатий або занадто щільний, рекомендується протерти його через сито або пробити блендером.
В миску зі збитими яйцями, додаємо сирно-сметанную суміш, добре перемішуємо ложкою або лопаткою. Поступово додаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і корицею. Вимішуємо все віночком або міксером на низькій швидкості до повного змішування інгредієнтів.
Готуємо яблука: їх необхідно промити і обсушити. Розрізаємо кожен на чотири частини і вирізаємо тонким ножем насіннєві коробочки. Шкірку можна не зрізати, так готова шарлотка вийде з більш текстурованою начинкою. Четвертинки яблук нарізаємо тонкими часточками. Щоб часточки не потемніли під час формування шарлотки, збризкуємо їх лимонним соком. Готуємо форму для випічки, добре змастивши її олією. Також для зручності можна форму застелити промасленим пергаментом – готову шарлотку буде простіше отримати. Виливаємо Половину тіста в підготовлену форму, викладаємо на тісто яблучні дольки. Зверху на яблука виливаємо тісто, намагаючись рівномірно розподілити верхній шар. Ставимо форму з майбутньою шарлотка в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо протягом півгодини. В залежності від конкретної духовки часу може знадобитися трохи більше або трохи менше. Готова шарлотка повинна трохи підрости і покритися рум’яною скоринкою.
Готову шарлотку дістаємо з духовки, даємо охолонути і викладаємо на блюдо для сервірування. Нарізаємо остигле виріб на порційні шматочки. Для прикраси можна посипати шарлотку цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і сиром в духовці Шарлотка на сметані