Пропонуємо вам ще один варіант приготування шарлотки – з вишнею та яблуками. Звичний смак яблучної шарлотки доповнено вишневими нотками і приємною ягідної кислинкою, яка в поєднанні з солодким тістом передає чудовий смак цього десерту.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вишня – 250 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку з яблуками і вишнею? У глибокій ємності за допомогою блендера змішуємо яйця і цукор, збиваємо до утворення пишної піни близько 10 хвилин.

В яєчну суміш просіваємо борошно і додаємо ванілін, перемішуємо ложкою до однорідної консистенції, щоб тісто вийшло без грудочок.

Свіжі вишні промиваємо під проточною водою і чистимо від кісточок. Якщо заморожені вишні – розморожуємо їх, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва волога і чистимо від кісточок.

Яблуко миємо й нарізаємо на скибочки. Якщо шкірка дуже тверда – необхідно очистити його від шкірки.

Змащуємо форму вершковим маслом, на дно форми викладаємо трохи ягід, покриваємо їх 1/3 тіста і викладаємо на тісто часточки яблука, знову покриваємо 1/3 тесту і на нього знову викладаємо ягоди.

Ягоди покриваємо рештою тестом і розрівнюємо його лопаткою. Ставимо форму для випічки в духовку на 180 градусів на 40-45 хв

Готову шарлотку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і виймаємо з форми на блюдо. Пиріг готовий до подачі!

Шарлотка без розпушувача Шарлотка з вишнею Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка з ягодами