Пропонуємо вам ще один варіант приготування шарлотки – з вишнею та яблуками. Звичний смак яблучної шарлотки доповнено вишневими нотками і приємною ягідної кислинкою, яка в поєднанні з солодким тістом передає чудовий смак цього десерту.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вишня – 250 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку з яблуками і вишнею? У глибокій ємності за допомогою блендера змішуємо яйця і цукор, збиваємо до утворення пишної піни близько 10 хвилин.
В яєчну суміш просіваємо борошно і додаємо ванілін, перемішуємо ложкою до однорідної консистенції, щоб тісто вийшло без грудочок.
Свіжі вишні промиваємо під проточною водою і чистимо від кісточок. Якщо заморожені вишні – розморожуємо їх, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва волога і чистимо від кісточок.
Яблуко миємо й нарізаємо на скибочки. Якщо шкірка дуже тверда – необхідно очистити його від шкірки.
Змащуємо форму вершковим маслом, на дно форми викладаємо трохи ягід, покриваємо їх 1/3 тіста і викладаємо на тісто часточки яблука, знову покриваємо 1/3 тесту і на нього знову викладаємо ягоди.
Ягоди покриваємо рештою тестом і розрівнюємо його лопаткою. Ставимо форму для випічки в духовку на 180 градусів на 40-45 хв
Готову шарлотку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і виймаємо з форми на блюдо. Пиріг готовий до подачі!
Шарлотка без розпушувача Шарлотка з вишнею Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка з ягодами