Класичний рецепт шарлотки на сметані не втрачає своєї популярності і сьогодні. Цей простий, нехитрий пиріг легко приготувати вдома. Його ніжний, м’який бісквіт і соковиті шматочки яблук сподобаються і дітям, і дорослим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Яблука – 4 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати класичну шарлотку з яблуками на сметані? Сметану змішуємо з борошном і цукром. Додаємо гашену оцтом соду. Замішуємо тісто.
Яблука миємо, видаляємо з них шкірку і розрізаємо їх часточками.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Дно посипаємо борошном і викладаємо скибочки яблук. Заливаємо ½ частину тіста, потім кладемо шар яблук і заливаємо рештою тестом. Ставимо форму в духовку і випікаємо при 180 градусах 30-40 хв.
Готову шарлотку виймаємо з форми і перевертаємо.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на сметані