Класичний рецепт шарлотки на сметані не втрачає своєї популярності і сьогодні. Цей простий, нехитрий пиріг легко приготувати вдома. Його ніжний, м’який бісквіт і соковиті шматочки яблук сподобаються і дітям, і дорослим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сметана – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати класичну шарлотку з яблуками на сметані? Сметану змішуємо з борошном і цукром. Додаємо гашену оцтом соду. Замішуємо тісто.

Яблука миємо, видаляємо з них шкірку і розрізаємо їх часточками.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Дно посипаємо борошном і викладаємо скибочки яблук. Заливаємо ½ частину тіста, потім кладемо шар яблук і заливаємо рештою тестом. Ставимо форму в духовку і випікаємо при 180 градусах 30-40 хв.

Готову шарлотку виймаємо з форми і перевертаємо.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на сметані