Як альтернативу традиційній шарлотці з яблуками, ви можете в будь-який час року, приготувати не менш смачний десерт – шарлотку з замороженої чорниці, адже ця ягода є в морозилці у кожної господині. Чорницю заздалегідь розморожують, а тісто замішують за звичайним рецептом і за допомогою кухонних гаджетів або просто віночком. Ягоди зазвичай з тестом не перемішують, інакше вони його забарвлять, а укладають пошарово. Рецепт простий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Чорниця заморожена – 1 ст.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 4 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки з замороженої чорниці. У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця і насипте до них склянку цукру.
Потім з допомогою міксера, яйця з цукром добре збийте, щоб цукор повністю розчинився.
Просійте на сито склянку пшеничного борошна.
Потрібну кількість чорниці заздалегідь розморозьте. Якщо при цьому чорниця дасть трохи соку, його просто злийте.
Просіяне борошно пересипте до збитим яєць і вінчиком або міксером замісіть тісто до однорідного стану і без грудочок борошна. Воно має бути густим.
Половину замішаного тіста перелийте в будь-яку форму для випічки. Зручно для шарлотки використовувати силіконові формочки, адже в них шарлотка не прилипне до стінок.
Поверх тіста рівним шаром укладіть розморожену чорницю. Її кількість можете по своєму смаку збільшити.
Потім шар чорниці залити рештою тестом. Випікайте шарлотку в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин. Готовність шарлотки перевірте дерев’яної шпажкою.
Спечену шарлотку з замороженої чорниці трохи остудіть у вимкненій духовці і потім акуратно перекладіть на блюдо.
Смачною і вдалою випічки!