Щоб шарлотка вийшла соковитою і м’якою, приготуйте її на сметані з використанням розпушувача. Так бісквіт вийде особливо повітряним і апетитним. А печені яблука додадуть приємну кислинку і приберуть зайву солодкість.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сметана – 200 мл
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку зі сметаною з розпушувачем? Яйце змішуємо з цукровим піском і збиваємо. Додаємо сметану і просіяне через ситечко борошно. Вводимо розпушувач і все ретельно перемішуємо.

Яблука миємо, видаляємо у них шкірку і розрізаємо 2 яблука кубиками. Залишився яблуко ріжемо тонкими часточками.

Додаємо кубики яблук в тісто, розмішуємо.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, добре промазуючи бортики. Викладаємо тісто рівним шаром, зверху прикрашаємо часточками яблук.

Ставимо форму в духову піч і випікаємо шарлотку при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки. На це піде 30-40 хв. Готовність можна перевірити зубочисткою.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками на сметані Шарлотка на сметані