Баклажани, запечені на мангалі, дуже поширена страва у весняно-літній період в сезон пікніків і виїздів на природу. Овочі можуть стати хорошим доповненням до м’яса, риби або стати окремим блюдом у вигляді овочевого шашлику.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баклажан – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 1 – 2 ст. л.
- Сало свиняче – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 220 гр.
Процес приготування:
Готувати шашлик з баклажанів на мангалі просто! У цьому рецепті ми зробимо два варіанти шашлику з баклажана: вегетаріанський і для м’ясоїдів. Баклажани вимити. На одному баклажані зробіть кілька поздовжніх надрізів, не дорізуючи до середини і не зачіпаючи плодоніжку.
Часник очистіть від лушпиння, порубаєте ножем. Зелений кріп помийте, струсіть рідину і також дрібно наріжте. Змішайте часник, зелень, сіль і оливкове масло.
Розстеліть лист фольги. Баклажан з надрізами змастіть часниковою сумішшю, покладіть трохи начинки в надрізи, щільно загорніть баклажан у фольгу.
Решта баклажани наріжте рівними кружечками, не дорізуючи її до кінця.
Сало наріжте тонкими пластинками і вкладіть їх в надрізи на баклажанах.
Кожен баклажан настроміть на шампур.
Розташуйте заготовки з баклажанів над палаючими вугіллями, запікайте протягом 20-25 хвилин, постійно перевертаючи.
Готові баклажани можна подавати на стіл прямо на шампурах, а баклажан у фользі акуратно розгорніть і посипте зеленню.
Приємного апетиту!
Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі