Кулінарний статус курячих крилець останнім часом піднявся від вторинного субпродукту до делікатесу, адже при запіканні, і особливо на мангалі, вони виходять ніжними і хрусткими. Маринад для них можна підібрати по своєму смаку, і, звичайно, сирі крильця повинні бути хорошої якості. У цьому рецепті вам пропонується замаринувати крильця для шашлику в майонезно-соєвому соусі зі спеціями.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курячі крильця – 2 кг
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Соус чилі – 5 – 7 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Імбир мелений – 2 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шашлику з курячих крилець на мангалі? Курячі крильця очистіть від залишків пера, потім добре промийте і обсушіть кухонним рушником. Складіть підготовлені крильця в глибоку миску.

Відміряйте вказану кількість інгредієнтів для приготування маринаду.

В окрему миску покладіть майонез, налийте до нього соєвий соус, насипте сухі приправи, додайте подрібнені часникодавку зубки часнику і нарізаний на тонкі кільця стручок гострого перцю. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте.

Потім по своєму смаку додайте трохи будь-якого гострого соусу, але можна і без нього.

Соус спробуйте на смак і для гостроти додати ложку столової гірчиці.

Потім соус ще раз добре перемішайте до однорідного стану.

Приготований маринад перелийте до курячих крилець і руками все перемішайте, щоб крильця були покриті маринадом повністю. Залиште їх для маринування на 1 годину при домашньої температурі.

За цей час підготуйте мангал. Замариновані крильця покладіть на решітку мангала або нанизайте на металеві шампури. Обсмажуйте шашлик з курячих крилець з усіх боків до рум’яного кольору. Час смаження залежить від вашого мангалу.

Шашлик готовий. Перекладіть крильця на порційні тарілки і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Гострі курячі крильця Курячі крильця Курячі крильця в соєвому соусі Курячі крильця з часником Курячі крильця на мангалі