Шаурма в лаваші – це дуже ситне м’ясне блюдо, з соковитими овочами. А ще сама популярна закуска в усіх забігайлівках. Але ми не завжди можемо бути впевнені в її якості. Домашня шаурма точно виправдає ваші очікування. Апетитна курочка і смачні, хрусткі овочі – що може бути краще!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Куряче філе – 300 гр.
- Капуста білокачанна – 80 гр.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
- Кефір – 1 ст. л.
- Кріп – 30 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шаурми в лаваші з куркою і корейською морквою? Курку потрібно порізати шматочками невеликого розміру. Після чого розігріваємо сковороду викладаємо курку, солимо і приправляємо чорним меленим перцем. За бажанням можна додати улюблену приправу. Обсмажуємо, поки шматочки не стануть золотистого кольору.
Тепер беремо овочі, ретельно миємо й даємо злегка підсохнути. Капусту дрібно нашинкуем ножем.
Огірок також поріжемо тонкою соломкою.
А помідор ріжемо кубиками невеликого розміру.
Для соусу почистимо і покрошим часник. Це можна зробити за допомогою преса або ж ножа.
Зелень подрібнюємо ножем.
З’єднуємо кефір, сметану, майонез, часник, зелень, сіль і чорний мелений перець.
Беремо аркуш лаваша і розрізаємо на 2 частини. Змащуємо тонким шаром соусу. Відступивши від краю небагато місця, викладаємо начинку: капусту, моркву по-корейськи, курку, огірок і помідор. Зверху можна покласти ще трохи соусу.
Так підготуємо 4 шаурми і обсмажимо їх на рослинному маслі до рум’яного кольору 10-13 хв
Приємного апетиту!
Рулет з лаваша з корейською морквою Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і корейською морквою Шаурма з куркою в лаваші