Шаурма в лаваші з куркою, корейською морквою і огірком – ідеальне блюдо для ситного і смачного перекусу! Приготувати її вдома дуже просто, це точно під силу кожному. А ще домашня шаурма дуже корисна, і всі продукти в ній перевірені і безпечні!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Огірки – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Лаваш – 3 шт.
  • Кетчуп – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати шаурму в лаваші з куркою, корейською морквою і огірком легко! Куряче філе нарізаємо невеликими смужками. Посипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.

Овочі ретельно промиваємо. Капусту дрібно шаткуємо ножем.

Сир натираємо з допомогою великої терки.

Моркву чистимо і також натираємо на тертці.

А огірки ріжемо соломкою невеликої довжини.

Помідори порізати шматочками або півкільцями.

Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою преса.

Кріп миємо й кришимо ножем.

Тепер приготуємо соус для лаваша. Для цього змішуємо майонез, сметану, кетчуп, подрібнений часник і зелень. Заправляємо сіллю, чорним і червоним меленим перцем і розмішуємо.

Кожен лист лавашу ріжемо на 3 частини. Змащуємо їх соусом, викладаємо по черзі інгредієнти відступивши від краю 7-10 див.: капусту, моркву, курятину, огірок, помідор, сир. Згинаємо кінці лаваша всередину і скручуємо лаваші в рулет. Так готуємо всі листи лаваша.

Тепер обсмажуємо шаурму на сковороді, щоб вона встигла зарум’янитися, а сир трохи розплавився. Для цього достатньо 10-13 хв

Приємного апетиту!

Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і сиром Шаурма Шаурма з куркою в лаваші