У період збору врожаю щавлю господині зазвичай роблять заготовки з цієї кислуватою травички на зиму. Щавель з сіллю відмінно зберігається і з успіхом йде на приготування супів. Нітрохи не гірше зберігається щавель, якщо заготовити його з цукром. У цьому випадку щавель можна використовувати як начинку для пирогів та іншої солодкої випічки.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Щавель – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Рецепт щавлю на зиму для пирогів смачний! Щавель перебираємо: випадкове сміття та дефектні листя викидаємо.

Потім щавель промиваємо під проточною теплою водою. Промиті листя розкладаємо на чистому рушнику, і даємо їм повністю обсохнути. Важливо максимально якісно просушити щавель, щоб зайва волога не потрапила в заготовку.

Обсохшіе щавель нарізаємо на великі шматки поперек. Стебла також нарізаємо, але дрібніший, ніж листя.

Нарізану зелень викладаємо в широку миску і посипаємо зазначеною кількістю цукрового піску. Руками перемішуємо масу.

Сильно перетирати і тиснути не треба, слід лише злегка прим’яти щавель, щоб рівномірно змішати його з цукром і трохи зменшити його обсяг.

Готуємо банки – їх потрібно ретельно промити і висушити. Стерилізація не потрібна. Також чинимо і з кришками.

В повністю сухі банки закладаємо масу з щавлю і цукру. Трамбуем досить щільно. Відразу закриваємо кришками і ставимо в прохолодне темне місце для зберігання. Банки з солодким щавлем відмінно зберігаються в погребі чи холодильнику.

Приємного апетиту!

Щавель без солі в банках на зиму Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса