Щавель – чи не перша зелень на грядці, яка насичує нас свіжими вітамінами після довгої зими. Вже потім разом з теплом з’являється все розмаїття харчової рослинності, на тлі якої щавель втрачає свою сезонну популярність. Саме в цей момент варто заготовити його на зиму – в зимові дні цінність і популярність кислуватою травички знову зростає! Найпростіший спосіб, він же і самий щадний – заморожування. Вимагає мінімум часу і зусиль, зберігає всю харчову цінність продукту.


Інгредієнти: на .

  • Щавель – 500 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати щавель на зиму в морозилці, перебираємо її, а випадковий викидаємо сміття, засохлі листя видаляємо. Якщо попався щавель, пошкоджене шкідниками, від нього обов’язково позбавляємося. Занадто жорсткі стебла також слід видалити.

Підготовлений щавель ретельно промиваємо від забруднень і пилу. Промиті листя викладаємо на чистий рушник і даємо їм добре обсохнути.

Обсушенный щавель укладаємо довгастим пучком і нарізаємо впоперек ножем на тонкі смужки. Нарізану зелень потрібно злегка прим’яти руками, щоб зменшити обсяг.

Подрібнений щавель розкладаємо по поліетиленовим пакетам, щільно загортаємо їх або зав’язуємо. Надаємо пакетах із зеленню плоский вигляд, щоб заощадити місце морозилці, і кладемо на заморозку.

Як варіант, нарізаний щавель можна розфасувати не в пакети, а в пластикові стакани і заморозити. Після того, як зелень заморозиться, отримані порції потрібно витягти зі склянок, помістити в пакет і повернути в морозилку. Такий варіант не заощадить місце в морозилці, але спростити процес дозування щавлю при готуванні.

Приємного апетиту!

Щавель на зиму Щавлевий суп без м'яса