Щавлевий суп – блюдо російської кухні, яке готують частіше в літній час. Цей універсальний низькокалорійний суп, багатий вітамінами і може подаватися в гарячому і холодному вигляді. За класичним рецептом щавлевий суп готується не більш півгодини.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина або Курка – 350 – 400 гр.
- Щавель – 1 пучок
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Яйце – 2 – 3 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа для м’яса – за смаком
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування щавлевого супу класичного рецепту. М’ясо промийте, покладіть в каструлю і залийте водою. М’ясо відразу можна нарізати на кілька частин. Поставте каструлю на сильний вогонь, коли вода почне закипати, зменшіть вогонь, не забувайте знімати ложкою піну з поверхні бульйону. Для аромату можна додати пару лаврових листів і кілька горошин запашного перцю.
Яйця зваріть круто, остудіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками.
Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, викладіть цибулю і моркву обсмажте овочі до м’якості.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками.
Відправте картоплю в бульйон варитися. При бажанні можна дістати м’ясо з бульйону, відокремити його від кісток і дрібно нарізати.
Щавель помийте і наріжте смужками. Покладіть в каструлю засмажку з цибулі і моркви, щавель і яйця, перемішайте, посоліть і приправте за смаком. Варіть суп ще 10 хвилин.
В кінці приготування додайте рубану зелень. Щавлевий суп заправляти сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем