Справжній шашлик повинен мати легкий запах димку, що є головною складовою його смаку. Не завжди можна поїхати на пікнік, але приготувати смачний шашлик можна в своїй духовці. Беремо молоду свинину. Маринуємо в томатній пасті з цибулею і олією (маринувати можна будь-якими способами), додаємо пару крапель «рідкого диму» і насолоджуємося чудовим смаком цієї страви. Готуємо без шампурів і шпажок.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Рідкий дим – 3 краплі
Процес приготування:
Приступимо до готування шматочків свинини як шашлик в духовці. Шматок свинини добре промийте під проточною водою і потім насухо витріть кухонним рушником. М’ясо наріжте на шматочки розміром із сірникову коробку і помістіть його в окремий посуд.
Очистіть від лушпиння цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця. Перекладіть цибулю до м’яса, перемішайте, приминаючи його руками, щоб цибуля дав свій сік. Потім по своєму смаку насипте шашличну приправу, і все ще раз перемішайте.
Потім додайте до шматочків м’яса потрібну кількість рослинної олії і томатної пасти і перемішайте все ще раз. Посуд з шашликом прикрийте шматочком харчової плівки і помістіть м’ясо на 2 години (мінімум) в холодильник для маринування. Після закінчення часу маринування м’ясо посипте сіллю і ще раз перемішайте.
Увімкніть духовку для розігріву. На деко застеліть складену в кілька шарів фольгу і викладіть на неї мариновані шматочки свинини. Додайте до м’яса трохи рідкого диму. Потім краї фольги щільно загорніть. Запікайте шашлик при 200°С протягом 30 хвилин.
Потім фольгу зверху розкрийте, зменшіть нагрів духовки до 180°С і продовжуйте запікати шашлик ще 30 хвилин, щоб шматочки м’яса красиво підсмажилися. Шматочки свинини як шашлик в духовці готові. Подайте до столу гарячими і прямо у фользі, щоб шашлик не втратив аромат і соковитість.
Приємного апетиту!
Страви з свинини