Шоколадна паска без дріжджів – прекрасний варіант для тих, хто кому замість традиційного великоднього ласощі хочеться спробувати щось новеньке. Такий інгредієнт, як шоколад додасть куличу не тільки незвичайний зовнішній вигляд, але і приємний аромат. Використовуючи бездріжджовий варіант приготування цього десерту, ви істотно заощадите свій час.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фініки – 50 гр.
  • Фундук – 35 гр.
  • Родзинки – 25 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 120 гр.
  • Мед – 30 гр.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Борошно вівсяна – 145 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Кефір – 50 гр.
  • Цедра апельсина – 0.5 шт.
  • Молоко коров’яче – 10 мл
  • Мед – 7 гр.
  • Молоко сухе – 60 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шоколадного паски без дріжджів? Беремо глибоку миску і додаємо в неї яйця. Туди ж відправляємо мед, сир і кефір. Все ретельно перемішуємо до однорідності за допомогою міксера.

В загальну масу відправляємо також корицю, розпушувач, какао, потім ще раз все перемішуємо.

Туди ж відправляємо соду, гашену оцтом.

Після того, як все перемішали, в загальну масу вводиться вівсяна мука. Тісто має вийти досить густим і еластичним.

Залишилося додати в тісто подрібнені горіхи і сухофрукти, потім ще раз все перемішати.

Далі необхідно розкласти тісто по формах. Тут варто враховувати той факт, що в процесі випікання тісто істотно зросте в обсязі. Тому форму заповнюємо тістом лише до половини.

Ставимо формочки в духовку і випікаємо близько сорока хвилин при температурі 180 градусів.

Після закінчення зазначеного часу витягаємо паски з формочок.

Приступаємо до приготування глазурі. В окремій ємності з’єднайте два види молока і мед. Все ретельно перемішуємо. Потім поливаємо паски глазур’ю і прикрашаємо апельсиновою цедрою.

Великодні паски без вершкового масла паска без дріжджів з родзинками паска з родзинками і горіхами паски з горіхами Страви на Великдень Шоколадні паски