Шоколадна паска без дріжджів – прекрасний варіант для тих, хто кому замість традиційного великоднього ласощі хочеться спробувати щось новеньке. Такий інгредієнт, як шоколад додасть куличу не тільки незвичайний зовнішній вигляд, але і приємний аромат. Використовуючи бездріжджовий варіант приготування цього десерту, ви істотно заощадите свій час.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фініки – 50 гр.
- Фундук – 35 гр.
- Родзинки – 25 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 120 гр.
- Мед – 30 гр.
- Какао-порошок – 10 гр.
- Борошно вівсяна – 145 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Кефір – 50 гр.
- Цедра апельсина – 0.5 шт.
- Молоко коров’яче – 10 мл
- Мед – 7 гр.
- Молоко сухе – 60 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шоколадного паски без дріжджів? Беремо глибоку миску і додаємо в неї яйця. Туди ж відправляємо мед, сир і кефір. Все ретельно перемішуємо до однорідності за допомогою міксера.
В загальну масу відправляємо також корицю, розпушувач, какао, потім ще раз все перемішуємо.
Туди ж відправляємо соду, гашену оцтом.
Після того, як все перемішали, в загальну масу вводиться вівсяна мука. Тісто має вийти досить густим і еластичним.
Залишилося додати в тісто подрібнені горіхи і сухофрукти, потім ще раз все перемішати.
Далі необхідно розкласти тісто по формах. Тут варто враховувати той факт, що в процесі випікання тісто істотно зросте в обсязі. Тому форму заповнюємо тістом лише до половини.
Ставимо формочки в духовку і випікаємо близько сорока хвилин при температурі 180 градусів.
Після закінчення зазначеного часу витягаємо паски з формочок.
Приступаємо до приготування глазурі. В окремій ємності з’єднайте два види молока і мед. Все ретельно перемішуємо. Потім поливаємо паски глазур’ю і прикрашаємо апельсиновою цедрою.
Великодні паски без вершкового масла паска без дріжджів з родзинками паска з родзинками і горіхами паски з горіхами Страви на Великдень Шоколадні паски