Шарлотка являє собою домашню випічку з ніжною бісквітною основою. Пропоную приготувати незвичайну шоколадну шарлотку з вишнею. Вишню використовують свіжу та заморожену. Шарлотка виходить в міру солодкої з невеликою кислинкою і шоколадним смаком. Обов’язково рекомендую приготувати пиріг, ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Вишня – 100 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кориця – 1 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати шоколадну шарлотку з вишнею? Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки спеціальним пристосуванням. Очищену вишню помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо вишня заморожена – розморозьте її прямо в ситі, зайвий сік стече. Яблука добре помийте.
Очистіть яблука від шкірки і поріжте будь-яким способом. Перемістіть в миску, залийте лимонним соком і присипте корицею. Добре перемішайте.
В глибоку миску розбийте охолоджені яйця. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово додаючи цукровий пісок і сухий імбир і збільшуючи швидкість міксера.
Просіяти борошно разом з розпушувачем в отриману масу, акуратно перемішуючи віночком.
Додайте какао-порошок і добре збийте вінчиком до зникнення грудочок.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом.
На дно викладіть вишню, без кісток у невеликій кількості борошна.
Зверху викладіть яблука.
Залийте шоколадним тестом. Розрівняйте силіконової лопаткою.
Поставте шарлотку в добре розігріту духовку на 50 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. Прикрасьте цукровою пудрою.
Шарлотка виходить повітряна з яскраво вираженим шоколадним смаком. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. І відразу підете готувати ще одну порцію смачного десерту.