Шоколадні капкейки з вишнею – неймовірний десерт, який дуже просто приготувати вдома. Смачні, м’які, з приголомшливим ароматом вони ідеально підійдуть для сімейного чаювання або зустрічі з друзями!


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 300 гр.
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Йогурт – 150 мл
  • Кава натуральна мелена (міцний) – 100 мл
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Для крему: –
  • Шоколад білий – 160 гр.
  • Вершки 33% – 380 гр.
  • Вишня – 32 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати шоколадні капкейки з вишнею. Для тіста змішати всі сипучі продукти: борошно, розпушувач, соду, какао і половину цукру.

Решту цукру збиваємо з яйцями і розм’якшеним вершковим маслом в густу масу. Додаємо йогурт і міцну каву і знову збиваємо. Засипаємо невеликими порціями сипучі продукти. Все ретельно перемішуємо.

270 мл вершків жирністю 35% ставимо на вогонь і підігріваємо до 80 градусів. Потім заливаємо ними подрібнений білий шоколад і перемішуємо до повного розчинення. Даємо масі охолонути і додаємо вершки. Перемішуємо, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник настоюватися на 3 години.

Дістаємо вершки їх холодильника і з допомогою міксера збиваємо в щільний, тягучий крем.

Вишню промиваємо і видаляємо з неї кісточки.

Змащуємо формочки для капкейків рослинним маслом. Заповнюємо їх тістом на 2/3, в середину кладемо 1 вишню. Випікаємо при температурі 200 градусів близько півгодини.

Готові капкейки прикрашаємо збитим шоколадним кремом. На верх якого кладемо ще одну вишню.

Приємного апетиту!

Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з какао Кекси на йогурті Шоколадні капкейки