Шоколадні капкейки з вишнею – неймовірний десерт, який дуже просто приготувати вдома. Смачні, м’які, з приголомшливим ароматом вони ідеально підійдуть для сімейного чаювання або зустрічі з друзями!
Інгредієнти: на 16 порц.
- Для тіста: –
- Борошно – 300 гр.
- Какао-порошок – 100 гр.
- Масло вершкове – 75 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Йогурт – 150 мл
- Кава натуральна мелена (міцний) – 100 мл
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Для крему: –
- Шоколад білий – 160 гр.
- Вершки 33% – 380 гр.
- Вишня – 32 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати шоколадні капкейки з вишнею. Для тіста змішати всі сипучі продукти: борошно, розпушувач, соду, какао і половину цукру.
Решту цукру збиваємо з яйцями і розм’якшеним вершковим маслом в густу масу. Додаємо йогурт і міцну каву і знову збиваємо. Засипаємо невеликими порціями сипучі продукти. Все ретельно перемішуємо.
270 мл вершків жирністю 35% ставимо на вогонь і підігріваємо до 80 градусів. Потім заливаємо ними подрібнений білий шоколад і перемішуємо до повного розчинення. Даємо масі охолонути і додаємо вершки. Перемішуємо, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник настоюватися на 3 години.
Дістаємо вершки їх холодильника і з допомогою міксера збиваємо в щільний, тягучий крем.
Вишню промиваємо і видаляємо з неї кісточки.
Змащуємо формочки для капкейків рослинним маслом. Заповнюємо їх тістом на 2/3, в середину кладемо 1 вишню. Випікаємо при температурі 200 градусів близько півгодини.
Готові капкейки прикрашаємо збитим шоколадним кремом. На верх якого кладемо ще одну вишню.
Приємного апетиту!
Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з какао Кекси на йогурті Шоколадні капкейки