Кекс без яєць і молока – простий і смачний варіант домашньої випічки до чаю. Щоб дотримуватися правила правильного харчування і одночасно балувати себе смачною випічкою, достатньо звернути увагу на цей рецепт. Незважаючи на мінімальний набір продуктів, кекс виходить смачним і розсипчастим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода гаряча – 150 мл
  • Родзинки – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кексу без яєць і молока? Так як приготування займають лічені хвилини, вже зараз включаємо розігріватися духовку на 200 градусів.

В зручній ємності змішайте всі сухі компоненти – пшеничне борошно, цукровий пісок і розпушувач.

В окремому посуді змішайте олію й гарячу воду. Масло в даному випадку необхідно для того, щоб в процесі випікання кекс добре піднявся і простіше відійшов від стінок форми.

Далі з’єднуємо вологі компоненти з сухими. Необхідно все швидко перемішати. Тісто в результаті має бути густуватим (як на оладки). Якщо консистенція надто щільна і густа, то додайте ще трохи гарячої води.

Всипте вмісту ємності родзинки. Всі інгредієнти перемішайте.

Тісто покласти у форму і ставимо випікатися в підготовлену духовку на 30 хвилин.

Вимикаємо духовку, дістаємо готовий кекс і охолодити його.

Потім прикрашаємо кекс без яєць і молока цукровою пудрою.

Приємного вам чаювання!

Кекси Кекси в духовці Кекси з родзинками в духовці Кекси на рослинному маслі Пісні кекси