Шоколадні мафіни на молоці зроблять вашу випічку дуже повітряної і м’якою. За пропонованим рецептом ви швидко приготуєте десерт для ранкового або вечірнього чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 5 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати шоколадні мафіни на молоці, відміряйте вказане в рецепті кількість продуктів для випікання маффінів.

У миску розбийте яйце, пересипте до нього цукор і з допомогою віночка все перемішайте.

Потім до цієї суміші насипте порошок какао і ще раз перемішайте.

В іншій мисочці змішайте просіяне на сито борошно з розпушувачем.

Борошняну суміш пересипте до рідкій основі тесту і трохи перемішайте, щоб не було сухих грудочок борошна.

Потім в тісто налийте молоко і рослинне масло і останній раз перемішайте. Тісто має вийти густим і мати однорідну текстуру.

Увімкніть духовку на 190°С. Приготоване тісто розлийте в силіконові формочки для випікання маффінів, заповнюючи їх на 2/3 об’єму.

Формочки з тістом помістіть в розігріту духовку.

Випікайте шоколадні мафіни на молоці протягом 30 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою.

Спечені мафіни трохи остудіть. На розрізі вони виходять дуже ніжними.

Присипте мафіни цукровою пудрою, декоруйте свіжими ягодами і подайте до чаю.

Їжте на здоров’я!

Кекси без вершкового масла Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з какао Мафіни на молоці Шоколадні кекси без вершкового масла Шоколадні кекси на молоці Шоколадні мафіни класичні