Шоколадно-бананове капкейки виходять особливо смачними і апетитними. А ще вони менш калорійні, адже у них менше цукру! Це чудовий десерт до чаю.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 300 гр.
  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Йогурт – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Для крему: –
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Шоколад – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.

Процес приготування:


Як почати готувати шоколадно-бананове капкейки? Борошно просіваємо через ситечко, щоб капкейки були більш легкими. Шоколад натираємо на тертці, а банан розминаємо виделкою. З’єднуємо борошно і шоколад з іншими сипучими продуктами (розпушувач, соду, какао, цукровий пісок), а також бананом.


Окремо змішуємо йогурт і яйця. Замішуємо тісто, поступово додаючи сипку масу так, щоб не було грудочок.

Для крему з’єднуємо вершки і цукрову пудру. Збиваємо їх міксером до стійких піків. Потім додаємо сирний сир і топлений шоколад.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо формочки на 2/3 тестом. Відправляємо їх у духовку і випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.

Заповнюємо кремом кондитерський мішок і прикрашаємо верхівки капкейків.

Приємного апетиту!

Бананові кекси в силіконових формочках Бісквітні кекси Кекси в силіконових формочках Шоколадні кекси в духовці Шоколадні мафіни Шоколадні мафіни з какао