Смачний і швидкий у приготуванні торт можна зібрати з коржів, приготовлених на сковороді. За допомогою цього рецепта можна вийти з ситуації, коли у вас немає духовки, а порадувати гостей домашнім тортом дуже хочеться.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Какао-порошок – 15 гр.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Ванільний цукор – 15 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 130 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати шоколадний корж для торта на сковороді, змішайте борошно, розпушувач для тіста і какао, потім просіяти цю суміш через сито.
Окремо в мисці змішати яйце, молоко і масло. Далі в цю масу додайте звичайний і ванільний цукор, суміш борошна, какао і розпушувач, перемішайте. В останню чергу всипте соду і влийте крутий окріп. Швидкими рухами замісіть тісто, воно виходить досить рідким.
Випікайте коржі на сковороді на середньому вогні під кришкою приблизно 4 хвилини з одного боку. При необхідності можна трохи змастити сковороду рослинною олією.
Коли поверхня коржа почне пузиритися і посвітлішає, переверніть корж і запікайте його в іншої сторони.
Коржі остудіть і при необхідності обріжте до потрібного діаметру.
Приємного апетиту!
Торти