Смачний і швидкий у приготуванні торт можна зібрати з коржів, приготовлених на сковороді. За допомогою цього рецепта можна вийти з ситуації, коли у вас немає духовки, а порадувати гостей домашнім тортом дуже хочеться.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Какао-порошок – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Ванільний цукор – 15 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 130 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати шоколадний корж для торта на сковороді, змішайте борошно, розпушувач для тіста і какао, потім просіяти цю суміш через сито.

Окремо в мисці змішати яйце, молоко і масло. Далі в цю масу додайте звичайний і ванільний цукор, суміш борошна, какао і розпушувач, перемішайте. В останню чергу всипте соду і влийте крутий окріп. Швидкими рухами замісіть тісто, воно виходить досить рідким.

Випікайте коржі на сковороді на середньому вогні під кришкою приблизно 4 хвилини з одного боку. При необхідності можна трохи змастити сковороду рослинною олією.

Коли поверхня коржа почне пузиритися і посвітлішає, переверніть корж і запікайте його в іншої сторони.

Коржі остудіть і при необхідності обріжте до потрібного діаметру.

Приємного апетиту!

Торти