В жаркий літній час вибираючи десерт для святкового столу перевагу краще віддати легким желейным тортам, які готуються без випічки. Такі рецепти дуже прості, ніжні і соковиті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво пісочне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Суміш для желе (Ківі) – 2 пакета
  • Ківі – 2 шт.
  • Желатин харчовий – 35 гр.
  • Сметана – 750 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати желейний торт без випічки з печивом і сметаною. Печиво подрібніть в крихту з допомогою блендера.

Вершкове масло розтопіть і додайте в пісочну крихту, замісіть тісто для коржа.

Форму для торта застелити харчовою плівкою. На дно викладіть тісто і сформуйте корж-основу, поставте його на годину в холодильник.

Желе зі смаком ківі розведіть з водою по інструкції. Желейну масу влийте в миску, яка за обсягом буде менше, ніж форма для торта. Поставте миску в холодильник, щоб желе застигло.

На корж викладіть скибочки ківі. Зверху покладіть застигле желе зі смаком ківі.

Молоко доведіть до кипіння і розведіть в ньому желатин.

Сметану збийте з цукром і ваніліном.

Потім в сметанний крем введіть желейну масу і продовжуйте збивати.

Влийте желейну масу у форму і приберіть заготовку в холодильник, де вона повністю застигне. Желе з ківі повинно повністю зникнути під сметанним, таким чином, у вас вийде гарний і смачний листковий желейний торт.

Приємного апетиту!

Желе на зиму Торти